Arkiv

Blogg

Tack till Häljarps församling
Under 2017 har kollektpengar från Häljarps församling, gått till FAS-föreningens arbete. Vi tackar församlingen varmt för det välkomna bidraget! Du kan också göra skillnad!
Läs mer
RättVisat, ett nytt, digitalt kommunikationshjälpmedel
Personer som har stora svårigheter med sin kommunikation tillhör en sårbar grupp, speciellt vid tillfällen då man byter miljö och personal. Nu finns en ny app som kan ge hjälp och stöd.
Läs mer
Sveriges första informationsfilm om FAS!
Du kanske redan vet mer än de flesta vad FAS är, men vet dina vänner, släktingar och andra i ditt nätverk? Genom att hjälpa till och sprida filmen kan du ge dem viktig kunskap!
Läs mer
Alkoholskadade barn mår dåligt i vuxen ålder
Många av dem som skadades som foster av att deras mamma drack alkohol under graviditeten mår dåligt i vuxen ålder och har genom livet upplevt ångest, depression och självmordstankar.
Läs mer
Tipsa oss om medlemsaktiviteter
Vill du träffa andra medlemmar? Skulle du vilja åka på familjeläger eller bara ses och grilla korv? Kanske en föräldrautbildning skulle vara intressant? Berätta det för oss så att vi kan planera!
Läs mer
Välkommen till talböckernas värld
Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker på ditt närmaste bibliotek. De har ofta många böcker på skiva att låna direkt. Men du kan också ladda ner direkt från www.legimus.se
Läs mer
Behöver ditt barn stöd från samhället?
Socialstyrelsen har gett ut en informationsbroschyr som heter "Behöver ditt barn stöd från samhället?" Broschyren riktar sig till föräldrar som har barn med funktionsnedsättning.
Läs mer
Nyhetsbrev oktober 2017
I månadens nyhetsbrev berättar vi hur du kan följa mediedebatten om alkohol under graviditet, du får erbjudande om texthjälp och tips om FAS-föreningens föreläsning om FASD i Malmö, gratis och öppen för alla.
Läs mer
Svenska forskare slår fast; Agnes Wold har fel!
En häftig debatt har blossat upp efter att felaktiga och vilseledande uppgifter om riskerna med alkohol under graviditet presenterats i boken Praktika för blivande föräldrar.
Läs mer
”Ej bevisat skadligt” är inte lika med bevisat oskadligt
Det är oerhört frustrerande när Agnes Wold och Cecilia Chrapkowska ger ut en bok där man slår fast att 5-6 glas vin i veckan under graviditeten troligen inte är skadligt för fostret.
Läs mer
Page 1 of 2 FirstPrevious [1]2 Last

Blogg