Arkiv

Aktuellt

DEAR BIOLOGICAL MOM!
Lisa är fjorton år och fick skador av att hon utsattes för alkohol innan hon föddes. Lisa kämpar varje dag för att göra sitt bästa i skolan, trots svårigheter med minne och inlärning. Hon anstränger sig för att nå sina mål och få ett bra liv...
Läs mer
Vad gör FAS-föreningen?
FAS-föreningen är en idéburen organisation vars mål är att synliggöra barn som är födda med neurologiska och andra skador orsakade av alkohol- eller drogexponering och förbättra deras förutsättningar i livet.
Läs mer
Medlemsträff och årsmöte, lördag 21 april
Nu är det dags för medlemsträff och årsömte på Kolmården! Alla barn och ungdomar bjuds på Animal Tour, där de får möta några av värdens mest exotiska djur som elefanter, noshörningar och tigrar.
Läs mer
Allt måste planeras - att ta hand om ett barn med FAS
Dagen börjar egentligen redan dagen innan, förklarar Thomas, familjehemsförälder åt Adam som har FAS. Vi måste planera allt i minsta detalj; till och med en så enkel sak som att åka och handla.
Läs mer
Varför är Johan inte som andra?
När barnet inte fungerar som andra barn – vad gör man då som förälder? Denna fråga och många andra ställdes Christina och Patrik inför när Johan gjort entré i familjen.
Läs mer
Tack till Häljarps församling
Under 2017 har kollektpengar från Häljarps församling, gått till FAS-föreningens arbete. Vi tackar församlingen varmt för det välkomna bidraget! Du kan också göra skillnad!
Läs mer
RättVisat, ett nytt, digitalt kommunikationshjälpmedel
Personer som har stora svårigheter med sin kommunikation tillhör en sårbar grupp, speciellt vid tillfällen då man byter miljö och personal. Nu finns en ny app som kan ge hjälp och stöd.
Läs mer
Sveriges första informationsfilm om FAS!
Du kanske redan vet mer än de flesta vad FAS är, men vet dina vänner, släktingar och andra i ditt nätverk? Genom att hjälpa till och sprida filmen kan du ge dem viktig kunskap!
Läs mer
Alkoholskadade barn mår dåligt i vuxen ålder
Många av dem som skadades som foster av att deras mamma drack alkohol under graviditeten mår dåligt i vuxen ålder och har genom livet upplevt ångest, depression och självmordstankar.
Läs mer
Tipsa oss om medlemsaktiviteter
Vill du träffa andra medlemmar? Skulle du vilja åka på familjeläger eller bara ses och grilla korv? Kanske en föräldrautbildning skulle vara intressant? Berätta det för oss så att vi kan planera!
Läs mer
Page 2 of 4 [2]

Aktuellt