Arkiv

Blogg

Varningstexter i alkoholreklam
Trots att det enligt alkohollagen finns riktlinjer för hur varningstexter i alkoholreklam ska användas, visar det sig att t.ex. texten om alkohol och graviditet endast används i 4% av fallen.
Läs mer
Möt FAS-föreningens nya sekreterare Theresa
FAS-föreningens nya sekreterare Theresa Millqvist bor i Tyresö och kom i kontakt med föreningen när hon och hennes man sökte svar på deras yngsta pojkes svårigheter. Vi låter Theresa presentera sig själv.
Läs mer

Nyhetsbrev maj 2018

Nyhetsbrev maj 2018
FAS-föreningen har tagit fram en ny serie faktablad som vänder sig till olika målgrupper, t.ex. adoptiv- och familjehemsföräldrar. Du får tips om en ny bok om överlappande diagnoser och kan läsa om ett intressant utbildningspaket.
Läs mer
DEAR BIOLOGICAL MOM!
Lisa är fjorton år och fick skador av att hon utsattes för alkohol innan hon föddes. Lisa kämpar varje dag för att göra sitt bästa i skolan, trots svårigheter med minne och inlärning. Hon anstränger sig för att nå sina mål och få ett bra liv...
Läs mer
Vad gör FAS-föreningen?
FAS-föreningen är en idéburen organisation vars mål är att synliggöra barn som är födda med neurologiska och andra skador orsakade av alkohol- eller drogexponering och förbättra deras förutsättningar i livet.
Läs mer
Medlemsträff och årsmöte, lördag 21 april
Nu är det dags för medlemsträff och årsömte på Kolmården! Alla barn och ungdomar bjuds på Animal Tour, där de får möta några av värdens mest exotiska djur som elefanter, noshörningar och tigrar.
Läs mer
Allt måste planeras - att ta hand om ett barn med FAS
Dagen börjar egentligen redan dagen innan, förklarar Thomas, familjehemsförälder åt Adam som har FAS. Vi måste planera allt i minsta detalj; till och med en så enkel sak som att åka och handla.
Läs mer
Varför är Johan inte som andra?
När barnet inte fungerar som andra barn – vad gör man då som förälder? Denna fråga och många andra ställdes Christina och Patrik inför när Johan gjort entré i familjen.
Läs mer
Tack till Häljarps församling
Under 2017 har kollektpengar från Häljarps församling, gått till FAS-föreningens arbete. Vi tackar församlingen varmt för det välkomna bidraget! Du kan också göra skillnad!
Läs mer
RättVisat, ett nytt, digitalt kommunikationshjälpmedel
Personer som har stora svårigheter med sin kommunikation tillhör en sårbar grupp, speciellt vid tillfällen då man byter miljö och personal. Nu finns en ny app som kan ge hjälp och stöd.
Läs mer
Page 1 of 3 FirstPrevious [1]23 Last

Blogg