Arkiv

Blogg

Välkommen till talböckernas värld

Välkommen till talböckernas värld

Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker på ditt närmaste bibliotek. De har ofta många böcker på skiva att låna direkt. Men du kan också ladda ner direkt från www.legimus.se.

Legimus har även en gratis app som du kan ladda ner, då kan du lyssna på både talböcker och tidningar i mobilen eller plattan. Provlyssna gärna här. Inloggningsuppgifter får du på ditt bibliotek.

Här får du några lästips

 

SjukhustjuvenSjukhusmysterier för för 6-9 åringar.
I boken om Sjukhustjuven har ett Nintendospel, en mjukiskanin och glassar försvunnit från barnavdelningen. Vem har stulit sakerna? Rut bygger ihop en grej som ska locka tjuven och tillsammans med Doris på lekterapin gillrar de en mjölfälla. Tjuven går rakt i den och lämnar ett spår av mjöl efter sig och barnen följer efter.

Provlyssna och ladda ner här >>

 


 

Kaos-i-koketKaos i köket! är en bok för 10-12 åringar.
Boken ingår i serien Världens bästa gäng. Gänget Björg, Helena, Ivan och Alfred är coola enligt Helena, men ingen i skolan har upptäckt det än. Nu är det dags för tv-sänd matlagningstävling med stjärnkocken Kjell-Charlie. Alfred tycker inte att gänget ska ställa upp - de kan ju inte laga mat och kommer att bli bortgjorda inför alla! Hur det går berättas i boken.

Provlyssna och ladda ner här >>

 


 

Din-syster-maste-doDin syster måste dö
Här är en spännande berättelse med aktuellt tema för ungdomar från cirka 13. Boken handlar om flickan Evin som blir kär i en somalisk kille som är rappartist och ska spela in en skiva. Evins föräldrar upptäcker att hon gör saker de förbjudit och de ger brodern uppdrag att döda henne för familjens heder.

Provlyssna och ladda ner här >>

| Tillbaka

Blogg