Bättre stöd för familjer till barn som har funktionsnedsättning

FAS-föreningen har länge arbetat för att familjer till barn med FASD ska få bättre hjälp för att hitta rätt stöd. Ofta är belastningen på föräldrar till barn med FASD enorm och det finns varken tid eller ork att hitta den hjälp man behöver. Dessutom är det påfrestande att gång på gång beskriva barnets svårigheter för olika människor. Att ha en koordinator som har ett helhetsperspektiv, någon som kan ta kontakt med rätt instanser och samordna stödet vore därför guld värt för många!

Vi är därför glada att Socialstyrelsen, i samarbete med bland annat föräldrar och forskare, har tagit fram en modell för bättre stöd till familjer med hjälp av så kallade koordinatorer. Man behöver testa och utveckla detta i praktiken tillsammans med några kommuner. Nu finns möjlighet att anmäla intresse för att vara med och prova funktionen med koordinatorer!

Läs mer här >>